AIR FEST U OBRENOVCU

I OVE GODINE DIŠEMO (ČISTO) DVA DANA!

AIR FEST glasno poručuje: bez vazduha koji dišemo – ne možemo. 

I ove godine, 24. i 25. juna, smo na vratima Obrenovca, u predivnom okruženju zabranske šume, tik do obala dve lepotice – Save i Kolubare.

IDEJA

AIR FEST je ECO ROCK FESTIVAL vođen idejom da podseti da ekonomski razvijene zajednice koje koriste svoje okruženje, isto toliko moraju da mu vrate kroz brigu o životnoj sredini i poštovanju standarda kvaliteta života koji na prvom mestu podrazumevaju – čist vazduh!

Rokenrol kao naša osnovica koja istrajava, kao i ekološka edukacija, način je na koji se AIR FEST obraća svim generacijama. Ipak, glavni zadatak nam je da utičemo na svest mladih, na generacije kojima sve ovo ostavljamo.

O FESTIVALU

Tokom dve festivalske večeri u obrenovačkom izletištu Zabran, na obodima zabranske šume, u prostoru ,,Kod tri lepe“, nastupiće dobro poznata imena naše autorske i tribjut scene uz podršku poznatih obrenovačkih bendova.

PHOTO BY: Wood RS

Sa nama će biti Atheist Rap, Artan Lili, Lutke na Koncu, U Zmajevom Gnezdu, Multietnička Atrakcija, Samostalni Referenti, BANDX, Void Inn i svima dobro poznati Obrenovčani Bendover i Oslobodioci.

EKOLOŠKI PROGRAM

Ekološka crta programa obrazovnog karaktera su panel radionice na temu ekologije u organizaciji Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu (Renewables and Environmental Regulatory Institute) – „RERI“

Takođe, u subotu 25.juna, biće organizovana predstava za decu i mlade ,,Mala bara puna krokodila“ u kojoj bara svakog dana postaje sve smrdljivija i manja, a barske životinje više ne mogu da žive od biznismena Prljavka.

Kako doći od jednog prljavka do ekološkog aktiviste, saznajemo u veoma poučnoj predstavi pozorišta ,,Hator“ koju realizuju učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola iz Obrenovca uz pomoć vršnjačkih edukatora.

DOBRE NAMERE

Muzika i kultura su jedan od najlepših načina putem kojeg se povezujemo u dobrim namerama i sa pravim ciljem, a on je da najpre mladima, a onda i gradovima u kojima gradimo svakodnevni život, uputimo poruku koliko nam je važno disati zdravo. 

,,Ne damo da ovaj svet potone k’o lađa, da li nas to pogađa?” pita SKVO, Olivera Dragićević, u svojoj pesmi koja je i naša ,,Ekološka himna”.

Vreme je da PRODIŠEMO !

Dobro nam došli.

AIR FEST Team

LINE UP

Leave a Reply

Your email address will not be published.