Bendover je autorski bend koju čine momci iz Beograda i Obrenovca. Ovaj bend neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla.

Bendover

Osnovan je u proleće 2005. godine i u početku je funkcionisao kao kaver bend. U zimu 2018. godine snimaju tri autorske demo pesme: “Boriću se”, “Otrovna je kao greh” i “Bendover please” sa kojima konkurišu na nekoliko festivala.

U finalu takmičenja 53. Zaječarske Gitarijade 2019. proglašeni su za najbolji bend prema odluci žirija. 

Na 54. Zaječarskoj Gitarijadi 2021. godine, Bendover je proglašen za najbolji bend na takmičenjima Gitarijade u ovom veku, a Miloš Došić – Buca osvaja nagradu “Momčilo Moša Radenković” za najbolji vokal.

Debi album „Zidovi prošlosti“ je u postprodukciji i biće uskoro objavljen. 

Boriću se

Maštu svoje publike Bendoverovci su zagolicali pre nekih mesec dana kada je predstavljen spot za njihov prvenac sa ovog albuma, radi se o pesmi “Boriću se”.

Zašto je baš izabrana ova pesma za premijeru, iz benda daju sledeći odgovor: Pesma je posvećena svim rok muzičarima i ljudima iza scene koji su obično primorani da rade više poslova da bi preživeli. Slobodno vreme umesto da provode sa porodicom sviraju za sitnu kintu ono što vole. Daju svaki cent i svaki atom snage da muzika živi i da se radi od srca i za dušu… Nema predaje, borba traje dok traje život

Interesantno je da je spot urađen u pozorišnoj sali obrenovačkog Sportsko Kulturnog Centra koji im je obezbedio nesmetan pristup sceni i potrebnoj opremi.

Spot je uradio obrenovčanin Nikola Dilberović.

Bend

Bendover nastupa u sledećem sastavu: 

Miloš Došić – Buca (vokal, usna harmonika)

Vladan Vučić – Vule (gitara, prateći vokal)

Goran Pantić – Panta (gitara, prateći vokal) 

Ivan Đačić – Đakon Strasni (bas gitara, prateći vokal) 

Mario Milićević – Maki (bubnjevi)

Bendover

Air Fest

Bendover će se obrenovčanima i ljudima iz ovog dela Srbije predstaviti 25.juna na dobro poznatom mestu. Zabran, “Kod Ti Lepe” – Eco Music Festival “Air Fest”

Vidimo se!

Air Fest Admin Team

Leave a Reply

Your email address will not be published.