Legenda koja traje

Oslobodioci postoje od 1987. godine.

Prve demo snimke snimaju kod Dadija u studiju Kazablanka. Nose ih Zoranu Modliju i on prvi predstavlja Oslobodioce. Pušta pesmu “Zabrinut” u radio emisiji Ventilator 202 i ona se nekoliko nedelja vrti na Demo Top listi.

Green Limousine

Dobijaju poziv od Dragana Ambrozića, novinara lista Student i on ih ubacuje na kompilaciju Bad Boy Rock, koju objavljuje izdavačka kuća Did Koper.

Sledi učešće na Subotičkom, a zatim i na YURM festivalu.

Did Koper izdaje njihov prvi samostalni album “Prva ljubav”, 1988.godine.

Miro Karadžić im postaje menadžer i predlaže im da snime nekoliko pesama na engleskom jeziku. Štampanje singla Green Limousine je bio ostvarenje dečačkog sna. Karadža ih obaveštava da im je recenziju singla u legendarnom fanzinu MAXIMUM ROCKNROLL uradio još legendarniji Jello Biafra

Master

Snimaju pesme za kompilaciju koja je trebala da se pojavi za Nemački ogranak Glitterhouse Records-a, te se dogovaraju sa Grčkom kompanijom Wipe Out Records iz Pireja, koji su već objavili ploču KBO-u, da im oni objave LP. Postoji samo jedan mali ali, ispostaviće se, nerešiv problem.Taj, nikad objavljeni, album  je producirao Branko Potkonjak Hendriks i kada je završeno snimanje u njegovom studiju, uzimaju samo jednu master traku. Iako im je Branko predložio da urade još jednu,oni odbijaju. Taj novac koji je trebalo da odvoje za drugi master, oni su potrošili na provod. 

Long Play

Jedinu master traku šalju u Zagrebački Jugoton, da se odštampa LP za Jugoslovensko tržište. U međuvremenu počinje rat i Oslobodioci ne mogu da dođu do master trake, ali ni do, kako su im javili, odštampane ploče.  Sve se raspada, haos od devedesetih pa naovamo još traje, ali Oslobodioci se ne predaju.

Objavljuju još nekoliko albuma,Grga kaže ima ih osam i opstaju sve ove godine ovako i onako, uprkos svemu. 

Veliki Snovi, Tragičan Kraj

U 2021.godini su snimili novi materijal i trenutno je u fazi produkcije novi album “Veliki snovi, tragičan kraj”.

Premijeru pesme, kao i spot,  “Borac za pravdu”, predstavili su pre nepuna dva meseca.

Oslobodioci You Tube

Da li će se sve završiti kao naslov albuma, nešto baš i nismo uvereni, jer energija i vera u rock n rol i dalje postoji.

OSLOBODIOCI

Pera Đokić / Pevač i Tekstopisac

Gojko Korać – Grga / Gitara

Nebojša Ristić / Bass gitara

Vladimir Gvozdenović / Bubnjevi


Kontakt

e-mail: the.oslobodioci@gmail.com

Facebook:https://www.facebook.com/oslobodioci

Instagram:https://www.instagram.com/oslobodioci/

You Tube:https://www.youtube.com/channel/UC-IGSNyyGWs6tXiVzab42Gg/featured


Leave a Reply

Your email address will not be published.