24. i 25. juna, u petak i subotu, obronci Zabranske šume pored Obrenovca su prodisali !!!

AIR FEST je svim svojim kapacitetom okupio ljubitelje rock’n’rolla i prirode.

PETAK | 24. JUN

Prvi dan festivala otvorila je Olivera Dragićević – SKVO, muzička i eko ličnost ovogodišnjeg AIR FEST-a.

SKVO | AIR FEST

Nakon toga prvo festivalsko muzičko veče nastavilo se u zvuku punk rocka i istrajao u tome čvrsto i jako. 

Od U ZMAJEVOM GNEZDU i MULTIETNIČKE ATRAKCIJE, dvojca bez premca, preko LUTKI NA KONCU ispred kojih se mogla videti publika svih godina kako peva najdraže hitove KUD Idijota. 


Zvezde večeri su bili, bez sumnje, ATHEIST RAP, momci koji ni malo nisu dede, iako su ultimativni hit preoblikovali u refrenu u ,,Dede se vraćaju u grad“ ! 

ATHEIST RAP | AIR FEST

Prvo veče festivala su zatvorili obrenovački OSLOBODIOCI, veoma simbolično i sa ponosom na licu svojih sugrađana koji su ih ispratili do duboko u noć.


Foto Galerija | Petak 24. jun


SUBOTA | 25. JUN

EKOLOŠKO PRE PODNE

Početak drugog dana festivala bio je rezervisan za ekološku edukaciju.

Prvi na sceni pojavili su se najmlađi obrenovčani okupljeni u pozorišnoj trupi “HATOR”. Pred brojnom publikom izveli su edukativnu predstavu za mlade “Mala Bara, puno krokodila”.

HATOR | AIR FEST

Nakon toga, u organizaciji Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu (Renewables and Environmental Regulatory Institute) – „RERI“, pristupilo se panel diskusiji na temu Zagađenja životne sredine.

MUZIČKO VEČE

Iako se subota nastavila u olujnoj kiši ,,do kolena“ u čitavoj zemlji, pa i u Obrenovcu, čim su prve kapi stale drugo festivalsko veče je krenulo.

Još jednom su u ovoj ,,vis major“ situaciji sjajni headlineri pokazali koliko su veliki u svom umeću, te su bez tonske probe, sa nepunih sat vremena zakašnjenja, izašli na binu.

AIR FEST je drugog dana nosila neka posebna energija, možda proizvod zajedničke želje da se i ovo festivalsko veče zaokruži lepo. 

Bendovi su izlazili na binu jedan za drugim ne ostavljajući publiku ravnodušnom: BRATTSS je podgrejao dlanove publici sa pesmom u kojoj je gost bio trinaestogodišnji dečak (Igor Dragićević), zvukom velik kao i sve njegove ,,odrasle“ kolege, a potom je BENDOVER svojim jakim gitarama pripremio na ono što je sledilo – bend VOID INN, metal sastav sa moćnom frontmenkom i instrumentalnom postavkom za koje niko nije verovao da su iz ovih krajeva, već da su sleteli koji minut ranije sa neke kalifornijske bine. 


Zvezde druge večeri AIR FEST-a su bili ARTAN LILI uz koje se, dobro nam znani, zvuk alternativne pustio i nad Obrenovcem. Još jednom smo potvrdili sebi da postoji ,,Rokenrol Posle Rokenrola“ i da nema razloga da ,,stanemo tu“, jer ,,ljubav vuče stvari“. 

ARTAN LILI | AIR FEST

To je i mnogočlana ekipa benda SAMOSTALNIH REFERENATA potvrdila , jer kada su se čuli prvi tonovi fenomenalne duvačke sekcije svi prisutni su se ježili uz onaj jaki stih: da smo tu ,,Za Neke Nove Ljude“!

AIRFEST je ove godine zatvorio BANDX, žestoko i jako kao da je AC/DC glavom i  bradom bio ispred nas. 

AIR FEST je i ove godine prodisao,punim plućima, na dva dana !

Hvala svima koji su bili tu i vidimo se sledeće godine.


Foto Galerija | Subota 25. jun


Air Fest | Video

ATHEIST RAP
MULTIETNIČKA ATRAKCIJA
BENDOVER
LUTKE NA KONCU
UZG
OSLOBODIOCI

Leave a Reply

Your email address will not be published.